На този етап не се налага въвеждането на допълнителни противоепидемични мерки.

...
На този етап не се налага въвеждането на допълнителни противоепидемични мерки.
Коментари Харесай

Без нови противоепидемични мерки в София засега

На този стадий не се постанова въвеждането на допълнителни противоепидемични ограничения. Ще продължи осъществяването на стерилизация на публични места, при разчистване в града, както и засиления надзор за спазването на въведените противоепидемични мерки в градския превоз. Това е решено на днешното съвещание на Софийския действен щаб за предварителна защита и ограничение на разпространяването на, оповестява БНР.
По график компаниите по непорочност са задължени да извършват дезинфекцията на съдовете и кошчетата за боклуци, както и спирките на градския превоз. Дезинфекцират се и пешеходните подлези. Контролът се прави от екипи на Столичен инспекторат. Продължават и инспекциите за носене на предпазни маски в градския превоз.
 COVID-19: Кога цяло учебно заведение ще бъде сложено под карантина? COVID-19: Кога цяло учебно заведение ще бъде сложено под карантина?
В края на предходната седмица получихме критерии от МОН, съгласно които бихме могли да оценим риска от разпространяване на ковид за дад...
Кметът на София Йорданка Фандъкова изисква в Общинския Логистичен център да бъде обезпечен наличен запас от дезинфектанти, защитни и защитни средства. В детските градини и училищата продължава осъществяването на нужната стерилизация. В домовете за възрастни хора и услугите от резидентен вид е неразрешено визитата на външни лица. При нужда общината има подготвеност да подкрепя обезпечаването на консумативи.
Културните и спортни мероприятия трябва да се организират при съблюдаване на всички противоепидемични ограничения. Отделения за заболели от Covid-19 има разкрити в четирите общински многопрофилни лечебни заведения, като сега във Втора и Пета МБАЛ има общо 24.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР